Linkbuilding

  • Op zoek naar een professionele en betaalbare linkbuilding specialist?

    Laat gratis je gegevens achter en ontvang geheel vrijblijvend meerdere linkbuilding offertes!

Laat gegevens achter

.

Ontvang gratis offertes

.

Vergelijk alle offertes

.

Vind eenvoudig beste deal

.

Linkbuilding

Linkbuilding is misschien wel één van de belangrijkste onderdelen van zoekmachine optimalisatie. Onder linkbuilding verstaan we het verkrijgen van relevante links naar jouw website, ook wel backlinks genoemd. Deze links zien zoekmachines als Google als een stem voor jouw website. Verwijzen er veel links naar jouw website, dan is de informatie op je website blijkbaar erg waardevol en zal Google deze hoger in de zoekresultaten (Search Enginge Results Page/SERP) tonen. Toch is het niet zo dat veel backlinks automatisch leiden tot betere posities in Google, vooral de afgelopen jaren is Google namelijk erg goed geworden in het beoordelen van de kwaliteit van backlinks. Algoritme updates als Penguin hebben ertoe geleid dat Google de natuurlijkheid van een backlinkprofiel nauwkeurig kan vaststellen. Websites die links hadden gekregen via linkspam of door links in te kopen hebben hierdoor in verleden een flinke tik gekregen.

Backlinks

Niet iedere backlink is even waardevol. Verschillende factoren bepalen hoe Google de kwaliteit van een backlink beoordeelt: de relevantie van de verwijzende website en pagina, de autoriteit van de verwijzende website, de gebruikte linktekst/ankertekst van de backlink, het aantal andere links dat op de verwijzende pagina staat en de aanwezigheid van een follow/nofollow attribuut bijvoorbeeld. Belangrijk bij linkbuilden is dat er een zo natuurlijk mogelijk backlinkprofiel wordt opgebouwd: het overduidelijk manipuleren van het aantal backlinks kan zwaar worden bestraft door Google, waardoor je uiteindelijk zelfs volledig uit de index van Google kan worden verwijderd! Het is dus van groot belang dat je een professionele linkbuilder inschakelt wanneer je de zoekmachine optimalisatie uitbesteedt.

Links ruilen en directories

Linkbuilding kan op veel manieren plaatsvinden, afhankelijk van de tijd die je erin wilt steken. Wat je vaak ziet is dat er onderling links worden geruild. Hierbij wordt er niet direct naar elkaar verwezen, maar gebruikt men een derde website om vanaf te linken (zogenaamde ABC-linkruil). Toch heeft Google het vaak door dat er sprake is van linkruil, waardoor de link een stuk minder waard is. Daarnaast werden er vroeger vaak links geplaatst op startpagina’ s en directories, iets dat tegenwoordig niet echt meer werkt (vooral wanneer er geen sprake is van relevantie).

Linkbuilding door content marketing

Een betere, maar meer tijdrovende, vorm van linkbuilding is het creëren van interessante en unieke content (tekst, filmpjes, foto’s etc.), waardoor andere websites naar je gaan linken. Je kunt dit stimuleren door de content onder de aanlacht te brengen van relevantie websites, bijvoorbeeld door hen te benaderen of de content via social media te verspreiden. Ook kun je ervoor kiezen om interessante content te genereren met daarin een link naar je eigen website. Deze content kun je vervolgens aanbieden aan relevante partijen die deze op hun website mogen plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan onderzoeken, interviews, persberichten en gastblogs. We noemen dit ook wel content marketing.

Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding is een tijdrovende klus, vooral goede linkbuilding! Daarnaast heb je enige kennis nodig om een goed backlinkprofiel te kunnen opbouwen.Veel ondernemers kiezen er daarom voor om de linkbuilding uit te besteden aan een gespecialiseerd internetmarketing bureau. Er zijn in Nederland veel kantoren actief die linkbuilding aanbieden, maar de kwaliteit varieert gigantisch. Aangezien verkeerde linkbuilding kan leiden tot een ‘penalty’ van Google is het belangrijk om een professionele linkbuilder te vinden. Bespreek vooraf de tactiek die men wil hanteren en vraag gedurende het gehele linkbuilding traject inzicht in de links die worden verkregen. Beoordeel deze vervolgens aan de hand van de hierboven besproken criteria. Wees hierbij kritisch en vraag waarom men voor een bepaalde link heeft gekozen wanneer je hierbij je bedenkingen hebt.

Linkbuilding offertes

Wanneer je besluit om de linkbuilding voor je website uit te besteden, vraag dan altijd meerdere offertes aan. Vaak zitten er flinke verschillen tussen de gevraagde prijzen en de gehanteerde linkbuilding tactieken. Ga altijd met verschillende linkbuilding partijen om de tafel zitten bespreek hun manier van werken. Houd hierbij in je achterhoofd dat goede linkbuilding een tijdrovende klus is en dat quick wins op de lange termijn waarschijnlijk alleen maar tot problemen zullen leiden. Een linkbuilding pakket met 150 backlinks (waarbij niets wordt gezegd over de kwaliteit van de links) voor een laag bedrag zou alarmbelletje moeten laten rinkelen. Ga dus voor kwaliteit en kies voor een linkbuilder die kwaliteit backlinks aanbiedt die door de concurrent moeilijk zijn te imiteren.

© 2018 123website-offertes.nl