Zoekmachine optimalisatie

  • Zoekmachine optimalisatie specialist gezocht?

    Laat gratis je gegevens achter en ontvang geheel vrijblijvend meerdere SEO offertes!

Laat gegevens achter

.

Ontvang gratis offertes

.

Vergelijk alle offertes

.

Vind eenvoudig beste deal

.

Zoekmachine optimalisatie

Aan een website zonder bezoekers heb je niet zo veel. Het is daarom belangrijk dat je website goed in zoekmachines als Google en Bing wordt getoond. Om ervoor te zorgen dat je website hoog in de organische zoekresultaten te vinden is dien je aan zoekmachine optimalisatie te doen, in het Engels ook wel Search Engine Optimization of SEO genoemd. Naast de organische posities hebben we in de zoekresultaten ook de betaalde posities die worden verkregen door zoekmachine adverteren, maar deze laten wij hier buiten beschouwing.

Hoger in Google met Search Engine Optimization

Onder zoekmachine optimalisatie/SEO verstaan we alle technieken die ervoor zorgen dat je zo hoog mogelijk in de organische resultaten van zoekmachines rankt en zoveel mogelijk relevante bezoekers op je website krijgt. In Nederland is Google met een marktaandeel van ruim 90% veruit de belangrijkste zoekmachine. Een zoekmachine bezoekt eens in de zoveel tijd je website en maakt hier dan een kopie van, dit noemen we het crawlen van je website. Deze kopie wordt vervolgens opgeslagen in de database van Google. Wanneer een gebruiker op een bepaald keyword zoekt, bepaalt het algoritme van Google vervolgens welke websites uit de datebase er allemaal in de zoekresultaten worden getoond en in welke volgorde. Het doel van dit algoritme is om de meest relevante websites zo hoog mogelijk te tonen.

Content, backlinks en techniek

Een hoop verschillende factoren bepalen uiteindelijk op welke positie je website wordt getoond. Zo bepaalt de (kwaliteit van de) content op je website uiteraard op welke zoektermen je website allemaal wordt gevonden. Daarnaast spelen zogenaamde backlinks een zeer belangrijke rol binnen zoekmachine optimalisatie. Dit zijn verwijzingen/links vanaf andere websites naar die van jou. Relevante links vanaf websites met een hoge autoriteit hebben een positief effect op je rankings. Het verkrijgen van relevante backlinks noemen we ook wel ‘linkbuilding’. Door je website onder de aandacht te brengen bij andere gerelateerde websites of door middel van ‘content marketing’ kun je backlinks verkrijgen. Maar SEO kent ook een technisch aspect. Denk hierbij aan de structuur van de website, de instellingen omtrent het al dan niet laten indexeren van pagina’s (index/noindex), het gebruik van canonicals in geval van duplicate content en de instellingen van je XML-sitemap.

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden

Waar het vroeger vrij eenvoudig was om je website goed te laten ranken, is het nu een ware kunst geworden. Google is steeds slimmer geworden en je moet je website goed op orde hebben wil je tegenwoordig in de top 10 worden getoond. Door een professionele SEO specialist in te schakelen weet je zeker dat je website zoekmachinevriendelijk is en dat je aan de richtlijnen van Google voldoet. Een SEO specialist kan je helpen bij een gedegen keyword onderzoek om zo belangrijke zoekwoorden te achterhalen, het technische aspect van je website controleren, je advies geven over linkbuilding en zoekmachine vriendelijke teksten voor je website schrijven. Een goede SEO specialist richt zich hierbij op langetermijn resultaten en vermijdt quick wins. Deze kunnen je website op de lange termijn namelijk schaden.

SEO specialist kiezen

Er zijn helaas nogal wat bureaus en personen die zich onterecht als SEO specialist voordoen. Vooral wanneer je zelf geen verstand van zoekmachine optimalisatie hebt is het erg lastig om het kaf van het koren te scheiden. Toch is het belangrijk dat je uiteindelijk met een professionele partij in zee gaat, te meer omdat verkeerde technieken je website permanente schade kunnen toebrengen. Kijk dus goed naar recensies en vraag voor welke klanten men heeft gewerkt. Kijk uit voor partijen die topposities garanderen en houd goed in de gaten vanaf welke websites er links worden gekregen. Zijn dit relevante websites met autoriteit of “nep” websites die puur voor lintbuilding worden gebruikt?

Kosten SEO specialist

Wat zoekmachine optimalisatie precies kost is lastig te zeggen, dit hangt vooral af van wat je wilt bereiken. Het aanvragen van verschillende offertes waarin je dit duidelijk definieert is daarom erg belangrijk. Daarnaast variëren zowel de kwaliteit van het geleverde werk als de gehanteerde prijzen van SEO specialisten enorm. Over het algemeen liggen de kosten voor een professionele SEO consultant tussen de € 75 en € 125 per uur.

© 2018 123website-offertes.nl