website laten maken

  • Betaalbare en professionele website laten maken?

    Laat gratis je gegevens achter en ontvang geheel vrijblijvend meerdere website offertes!

Laat gegevens achter

.

Ontvang gratis offertes

.

Vergelijk alle offertes

.

Vind eenvoudig beste deal

.

Website laten maken

Een website laten bouwen is tegenwoordig één van de eerste zaken die je regelt als ondernemer. Al is het alleen maar zodat (potentiële) klanten online je contactgegevens kunnen vinden. Uiteraard kun je ervoor kiezen om zelf een website te maken, maar in de praktijk zien we toch dat veel ondernemers ervoor kiezen om de bouw uit te besteden aan een professionele webbouwer. Vaak ontbreekt het hen namelijk simpelweg aan kennis of tijd en houdt men zich liever bezig met hun core business.

Kosten website laten maken

Het laten maken van een professionele website is tegenwoordig voor iedereen wel te betalen. Er zijn in Nederland veel internetbureaus actief (variërend in kwaliteit) en dankzij gratis open source pakketten als WordPress en Joomla en standaard sjablonen kun je vrij eenvoudig een goedkope website laten bouwen. Zo heb je al voor een paar honderd euro een eenvoudige, maar professioneel ogende website. We hebben het dan over een standaard website met een paar pagina’s en bijvoorbeeld een contactformulier. Ben je echter op zoek naar een webshop die helemaal vanaf de grond moet worden opgebouwd en over custom functionaliteiten moet beschikken, dan lopen de kosten uiteraard op. Daarnaast worden de kosten voor het laten bouwen van een website bepaald door de mate waarin je content aanlevert: schrijf je zelf alle teksten of laat je dit aan de wedbouwer over? Lever je zelf afbeeldingen voor de website aan of besteed je dit uit?

Website laten maken = offertes aanvragen!

Om te voorkomen dat je te veel betaalt voor de bouw van je website raden wij aan om altijd meerdere website offertes aan te vragen. Geef hierbij duidelijk aan waarnaar je precies op zoek bent (zie onder) zodat webbouwers een offerte kunnen opstellen die volledig op jouw wensen is afgestemd.

Website laten maken: waar op letten?

Bij de bouw van je website en het aanvragen van de website offertes zijn er een aantal zaken waarmee je vooraf rekening dient te houden. Zo weet je zeker dat je dat je een website krijgt waarmee je voor de dag kunt komen.

1. Doel en huisstijl van de website

Wanneer je een website laat bouwen, denk dan goed na wat je er precies mee wilt. Wil je alleen vindbaar zijn voor klanten zodat ze eenvoudig in contact met je bedrijf kunnen komen of is het de bedoeling dat bezoekers via de website aankopen doen? Daarnaast is het belangrijk om vóór de bouw van de site goed na te denken over de te hanteren huisstijl: deze dient aantrekkelijk en onderscheidend te zijn en aan te sluiten bij je huidige (offline) uitstraling.

2. Content Management System (CMS)

Wil je zelf eenvoudig pagina’s en afbeeldingen kunnen toevoegen zodra de website eenmaal is gemaakt? Zorg er dan voor dat je een website laat maken waarbij je toegang hebt tot het Content Management Systeem (CMS). Vaak wordt er bij de bouw van (eenvoudige) websites gebruik gemaakt van gratis open source pakketten zoals WordPress, welke standaard beschikken over een gebruiksvriendelijk CMS.

3. Responsive website laten maken

Daarnaast is het belangrijk dat de website er op alle schermformaten goed uitziet. Mensen bezoeken websites tegenwoordig niet alleen meer thuis vanaf hun desktop, maar gebruiken steeds vaker hun smartphone of een tablet. Laat dus een responsive website maken, welke zich automatisch aan het schermformaat van de gebruiker aanpast.

4. Zoekmachine vriendelijke website laten maken

Aan een website zonder bezoekers heb je natuurlijk niet zo veel. Om je website goed vindbaar te laten zijn voor zoekmachines is het van belang dat er bij de bouw van je website aandacht wordt besteed aan zoekmachine optimalisatie. Zo weet je zeker dat zoekmachines zoals Google zien waar je website precies over gaat en je in de zoekresultaten tonen wanneer een gebruiker op een gerelateerde term zoekt.

Webbureaus vergelijken

Zodra je eenmaal offertes hebt ontvangen is het verstandig om de websites van de verschillende aanbieders te bekijken. Hoe zien deze er uit? Voor welke andere klanten hebben de bureaus gewerkt? Hoe zien hun websites eruit? Zijn er recensies te vinden?

Daarnaast draait het voor een groot deel natuurlijk om de kosten (niemand wil immers te veel betalen voor zijn/haar website). Zit er een offerte tussen die flink afwijkt van de anderen, probeer dan te achterhalen waar dit prijsverschil precies vandaan komt. Het kan altijd voorkomen dat een webbouwer je wensen niet helemaal goed heeft begrepen, neem dus ook gerust contact op om verduidelijking te vragen.

Duidelijke afspraken met de webbouwer

De volgende stap is het maken van een afspraak met de webbureaus die je aanspreken. Hierbij is het belangrijk dat je het idee hebt dat er naar je wordt geluisterd en dat men begrijpt wat je precies wilt. Vraag ook hoe het traject er precies uit komt te zien, zijn er bijvoorbeeld feedback momenten en welke deadlines worden nagestreefd? Probeer ook duidelijk te krijgen welke voorwaarden er precies gelden. Kun je bijvoorbeeld zelf content aan de website toevoegen of moet dit altijd via hen, wie is er verantwoordelijk voor het onderhoud van de website en kun je in de toekomst ook overstappen naar een ander webbureau? Maak ook hele duidelijke afspraken over alle kosten. Wat valt er precies binnen de scope van het project en wat niet. Welke tarieven worden er gehanteerd voor alles wat er later nog bijkomt?

Heb je uiteindelijk antwoord op al je vragen én is het kostenplaatje volledig duidelijk, dan kan de bouw van de website van start gaan!

© 2018 123website-offertes.nl